VVD Leusden is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Afgelopen woensdag heeft de VVD Leusden in theater De Tuin haar verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst gepresenteerd. In het programma is een goede mix terug te vinden van klassieke VVD-thema’s als een goed financieel beleid en ruimte voor ondernemen enerzijds en anderzijds focus op een groen en aantrekkelijk Leusden en een goede duurzaamheidsagenda. Lijsttrekker Carlos Genders heeft aangegeven dat de VVD klaar is voor de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD neemt graag verantwoordelijkheid in de raad en in een nieuw te vormen college om samen te bouwen aan een goede en bestendige toekomst van Leusden.

Om dit te bereiken gaat de VVD campagne voeren met onder meer de volgende punten:

 • Financieel gezond!

Strakkere financiële sturing op elk beleid. Tegenvallers worden binnen de begroting opgelost. De inwoners betalen al genoeg.

 • Leusden bereikbaar

Leusden wordt beter bereikbaar! Verbreden van de toegangswegen voor de auto. Fietssnelwegen en sneller asfalt: plezieriger en sneller fietsen voor de forens maar ook voor de recreatieve fietser. Een beter buscontract bij de provincie zodat heel Leusden weer bereikbaar is.

 • Ondernemen

MKB is de motor van de Leusdense economie maar ook van de samenleving. Modernisering van de Hamershof. Lagere belastingen en minder regels. De bakker mag van de VVD open op zondagochtend!

 • Groen

Groen en aantrekkelijk Leusden, kwaliteit hoog houden. Landgoedontwikkeling en een duurzaam groene ring rondom Leusden. De klimaatambities van Parijs waarmaken. De VVD ziet dit als een economische kans.

 • Wonen

De VVD wil de woningmarkt vlottrekken door meer woningen voor jongeren en ouderen, kleinere woningen en ruime appartementen in de vrije sector.

 • Sociaal

De VVD wil goede zorg, ook op de lange termijn. Daar is goede financiële sturing voor nodig anders wordt het onbetaalbaar. Meer inzetten op preventie en mobiliseren van eigen kracht loont. De gemeente moet het voorbeeld gaan geven bij de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Minima en uitkeringsgerechtigden moeten naar vermogen werken of een tegenprestatie leveren. Van uitkering naar werk moet lonen!

Met wie gaat de VVD dat doen? De lijst:

 1. Carlos Genders
 2. Klaas Roskam
 3. Patrick Kiel
 4. Niels Dutij
 5. Hennie Caarels
 6. Henk Lonink
 7. Paul den Hartog
 8. Stephan Spies

Lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Carlos Genders is bereikbaar om vragen te beantwoorden: via genders.vvd@gmail.com of (06) 15003269.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.